Київ включили у прискорену програму боротьби зі СНІДом

Київ включили у прискорену програму боротьби зі СНІДом

Укрінформ
Столична влада має виконати всі необхідні умови для того, щоб отримати від Глобального фонду фінансування для програм із протидії ВІЛ/СНІДу.

Про це під час зустрічі з представниками Глобального фонду поінформував мер Києва Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проблема ВІЛ/СНІДу існує, і ми сподіваємося, що разом із міжнародними організаціями ми реалізуємо програму, яка обмежить розповсюдження цієї хвороби", - зазначив Кличко.

За його словами, столична влада в рамках співпраці з Глобальним Фондом зацікавлена взяти участь у реалізації плану підтримки програм лікування ВІЛ-інфекцій і туберкульозу та виконати всі необхідні умови для отримання Києвом фінансування таких програм.

"З міського бюджету було виділено 5 млн грн та планується виділити ще 6,8 млн грн для покращення доступу хворих на ВІЛ/СНІД до медичних послуг", - додав він.

Крім того, він зауважив, що у Києві була підписана Паризька Декларація. "Київ приєднався до програми Fast-Track Cities. Таким чином ми включили Київ в програму прискорення заходів у боротьбі зі СНІДом", - наголосив Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-