На базі Нацгвардії формується бригада спецназу за стандартом НАТО

Укрінформ
На базі Національної гвардії формується нова бригада спецназу, з якої в результаті буде вибудувано "зразкове воєнізоване з'єднання спеціального призначення, навчене за НАТОвськими стандартами".

Про це у своєму блозі на Українській правді повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, командиром бригади призначено офіцера, який пройшов АТО, а начальник штабу бригади два роки навчався військовій справі в США, викладав у центрі підготовки офіцерів багатонаціональних сил при Національній академії оборони України, має досвід командування штабом бригади.

"З цієї нової бригади ми вибудуємо зразкове воєнізоване з'єднання спеціального призначення, повністю навчимо його за НАТОвськими стандартами і поступово переведемо за цим зразком усю Нацгвардію на професійну основу", - зазначив глава МВС.

Також Аваков повідомив, що спецназівці будуть отримувати зарплату від 7000 гривень.

"Сержанти, молодший та середній офіцерський склад - 11-13 тисяч. Старші офіцери - близько 20 тисяч. Також ми будемо платити суттєву доплату за участь у спеціальних бойових операціях; інтенсивні і небезпечні навантаження на маневрах і в навчанні, за професійне ставлення до справи" , - заявив глава МВС.

У бригаду братимуть "лише добровольців, які висловили бажання служити у бригаді, пройшли конкурсний відбір та уклали контракт".

"Ми б хотіли бачити серед контрактників і насамперед будемо вітати бійців і офіцерів, які пройшли АТО, а також мають досвід служби в миротворчих місіях, знайомих зі стандартними оперативними процедурами НАТО. Людей з реальним досвідом бойових дій", - зауважив Аваков.

Міністр зазначив, що сама ідея викликала спротив від керівників Збройних сил.

"...Я виступив за професійні воєнізовані формування - як єдиний і безальтернативний шлях до радикального підвищення боєздатності наших сил.

Не всім сподобалося, понеслося шипіння від деяких генералів з великими зірками.

Мене не дивує опір і дискурс на цю тему, але я не хочу і не витрачатиму енергію і час на подолання радянських мізків. Я робитиму те, що повинен, в чому впевнений і що є в межах моїх службових повноважень", - написав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-