Адвокат Джемілєва каже про можливість дострокового звільнення

Укрінформ
Син народного депутата України Мустафи Джемілєва Хайсер, засуджений за вбивство з необережності, відбув більше половини терміну. Тепер він може претендувати на умовно-дострокове звільнення.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу адвокат Микола Полозов.

«2 вересня колегія Верховного суду Росії скоротила термін Хайсеру Джемілєву з 5 до 3,5 років. Оскільки він уже відбув більше половини цього терміну, 2 роки 3 місяці, то ми тепер можемо подавати на умовно-дострокове звільнення. Але це можливо лише після того, як Хайсер буде етапований для відбування покарання в колонію», - сказав адвокат.

Полозов сподівається, що Хайсера відправлять до однієї з двох колоній Криму (в такому разі Росія не перечитиме рекомендаціям, даним ЄСПЛ у зв'язку з цією справою) - в Керч або Сімферополь.

Але при цьому позиція захисту Хайсера Джемілєва залишається такою, як і раніше - вона в принципі вважає незаконним вирок, винесений російським судом, оскільки раніше Дніпровським райсудом міста Києва у справі Хайсера Джемілєва вже був ухвалений вирок (3 роки 8 місяців). Після чого повторний суд і повторний вирок виглядають абсурдно.

Адвокат Полозов нагадав, що Мінюст України вже відправляв два запити до Росії з приводу екстрадиції Джемілєва на батьківщину. Перший запит був проігнорований. Для відповіді на другій є ще місяць часу.

Наразі Хайсер знаходиться в тій же камері Краснодарського СІЗО на 20 осіб, що й раніше. Адвокатові вдалося отримати у ФСВП дозвіл на відвідування його родичами. Скоріш за все, наступного тижня до нього приїдуть мати і дружина.

Нагадаємо, Хайсер Джемілєв у травні 2013 року в дворі власного будинку у Бахчисараї з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-