Русини Закарпаття не підтримують сепаратизм - прокурор

Укрінформ
Русини Закарпаття не підтримують ідей сепаратизму, які проповідує самопроголошений прем'єр-міністр Підкарпатської Русі Петро Гецко.

Про це у четвер, 4 вересня, під час зустрічі з громадськістю повідомив прокурор Закарпатської області Олег Сидорчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Лідери переважної більшості русинських організацій краю не підтримують ідеї сепаратизму та позицію самопроголошеного прем'єр-міністра Підкарпатської Русі Петра Гецка що до визнання Республіки Підкарпатська Русь та невизнання унітарності України», - зазначив прокурор.

Він уточнив, кримінальне провадження у справі Петра Гецка, якого звинувачено у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України вже завершено і винесено відповідний вирок.

«Однак, оскільки підозрюваний переховується на території Російської Федерації, він оголошений у розшук», - повідомив прокурор Закарпаття.

Читайте також: Самопроголошеного "прем'єра" русинів підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України

Нагадаємо, прем'єр неіснуючої держави Підкарпатська Русь Петро Гецко від імені русинів звернувся до президента РФ Путіна з проханням провести миротворчу операцію на Закарпатті, відновити та визнати державність Республіки Підкарпатська Русь. Крім того, в інтерв`ю одному з російських телеканалів Гецко публічно закликав до невизнання унітарності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-