Самопроголошеного "прем'єра" русинів підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України

Укрінформ
Прокуратура оголосила самопроголошеному прем'єру-сепаратисту неіснуючої держави Підкарпатська Русь Петру Гецку про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила речниця прокуратури Закарпатської області Вікторія Попович.

«Органами прокуратури області погоджено повідомлення про підозру самопроголошеному прем'єру-сепаратисту неіснуючої держави Підкарпатська Русь Петру Гецку у вчиненні кримінального правопорушення - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. На даний час у межах кримінального провадження вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, крім цього, Петра Гецка оголошено у розшук», - сказала речниця.

Розслідуванням встановлено, що упродовж січня-березня 2014 року Петро Гецко, який діяв за попередньою змовою з поки невстановленими досудовим слідством особами, через мережу Інтернет поширив статтю, в якій містилося звернення русинів Закарпаття до президента РФ Путіна з проханням здійснити миротворчу операцію, відновити та визнати державність Республіки Підкарпатська Русь. Крім того, так званий "прем'єр" в інтерв`ю одному з російських телеканалів публічно закликав до невизнання унітарності України.

На даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення місцезнаходження Гецка та всіх причетних до цього кримінального правопорушення осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-