НСЗУ розірве договір про надання медпослуг з Київським обласним перинатальним центром

НСЗУ розірве договір про надання медпослуг з Київським обласним перинатальним центром

Ексклюзив
Укрінформ
Національна служба здоров'я України розірве договір на надання медпослуг з Київським обласним перинатальним центром через невідповідність вимогам.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила голова НСЗУ Наталія Гусак.

"Ми готуємося до розірвання першого договору за результатами моніторингу НСЗУ. Є надавачі, які свідомо вводили в оману НСЗУ щодо відповідності вимогам НСЗУ. Ми зустрілися із засновниками цих медзакладів, окрім перерахунку (за надані послуги - ред.), ми передали результат моніторингу Національній поліції України. І наразі готуються усі документи, щоб розірвати договір між НСЗУ та Київським обласним перинатальним центром стосовно надання меддопомоги за пакетом "Неонатальна допомога", - сказала Гусак.

За її словами, основне порушення, яке було виявлено за результатами моніторингу, - відсутність необхідного медичного обладнання, яке мало рятувати дітей.

"Порушення, які були виявлені у цьому закладі, свідчать про їх системність і про те, що керівництву закладу потрібно бути більш ефективним стосовно виконання вимог НСЗУ. Думаю, що наразі саме неефективна діяльність керівництва призвела до того, що медзаклад третього рівня меддопомоги залишиться без базової для таких закладів послуги - неонатальної допомоги. Це буде значним прецедентом для інших надавачів", - підкреслила очільниця НСЗУ.

Читайте також: Лікарня «Феофанія» надаватиме послуги з лікування інфарктів, інсультів та онкології - НСЗУ

Водночас вона зазначила, що наразі не йде мова про те, що з медзакладом не може бути укладений повторний договір у разі виправлення порушень.

Як повідомлялося, у 2023 році Національна служба здоровʼя провела 9 моніторингових візитів до надавачів неонатальної медичної допомоги та послуг з прийняття пологів. Серед порушень, які виявив моніторинг, - відсутність необхідного медичного обладнання, цілодобових лабораторних, діагностичних досліджень, недостовірне внесення даних до ЕСОЗ. За результатами моніторингу було здійснено перерахунки таким надавачам на загальну суму 99 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-