Без електронного направлення українці можуть звернутися до семи фахівців - МОЗ

Без електронного направлення українці можуть звернутися до семи фахівців - МОЗ

Укрінформ
Без електронного направлення українці мають можливість звернутися до семи фахівців.

Про це у Фейсбуці повідомило Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

«Зазвичай, щоб потрапити на безоплатну консультацію до лікаря-спеціаліста, потрібно мати електронне направлення. Але до деяких фахівців можна звернутись навіть без направлення, і цей візит покриє Програма медичних гарантій. Це: акушер-гінеколог, психіатр, психолог, нарколог, фтизіатр, педіатр, лікуючий лікар, у якого пацієнт або пацієнтка із хронічним захворюванням перебуває під медичним наглядом», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в МОЗ, щоб отримати безоплатну консультацію, необхідно звернутись у той медичний заклад, який має договір із НСЗУ за пакетом «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах» та відповідного фахівця.

Читайте також: Програма медгарантій на 2024 рік: НСЗУ випустила гід для пацієнтів

Дізнатися контакти найближчого закладу з договором можна в контакт-центрі НСЗУ за номером 16-77. Чи працює в лікарні необхідний лікар-спеціаліст, можна запитати, зателефонувавши безпосередньо до медзакладу.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня почала діяти Програма медичних гарантій на 2024 рік, її бюджет становить понад 159 млрд гривень, з яких 5,2 млрд гривень виділено на реімбурсацію лікарських засобів. Програма медичних гарантій включає 44 пакети медичних послуг.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-