В Україні представили медичний евакуаційний поїзд

В Україні представили медичний евакуаційний поїзд

Фото, відео
Укрінформ
Укрзалізниця разом із Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерством оборони, командуванням Медичних сил продемонстрували медичний евакуаційний поїзд.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба АТ «Укрзалізниця», передає Укрінформ.

«Перший медичний вагон, який не має аналогів у світі, було створено на початку березня 2022 року. Тоді не існувало жодних креслень та технічної документації, але була велика потреба в таких вагонах. Залізничники й медики за 4 дні переобладнали перший такий вагон. Сьогодні ж загальна кількість вагонів, задіяних у медичній евакуації в Україні, становить 62 одиниці», – зазначив голова правління УЗ Євген Лященко.

Як наголошують в УЗ, медичні вагони діють у складі поїздів з березня 2022 року. Всі вони завдяки живленню від генератора повністю автономні й оснащені апаратами штучної вентиляції легень, переливання крові, кардіомоніторами, аспіраторами, іншою медтехнікою. Є вагони-реанімації з кисневими станціями, у деяких вагонах у найбільш критичних випадках є можливість проводити оперативне втручання під час руху поїзда.
Читайте також: Керівник групи медичної евакуації від ПЦУ: За 4 місяці роботи ми обігнули Землю 5 разів

В Україні представили медичний евакуаційний поїзд / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

До кінця 2024 року залізничники переобладнають ще 8 вагонів для потреб медичної евакуації та порятунку життів українських захисників.

Як повідомлялося, упродовж року пасажири Укрзалізниці випили 507 тис. склянок чаю, частина вартості якого йшла на закупівлю FPV-дронів «Грім». За цей час вдалося зібрати понад 2,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-