Кількість людей з ожирінням у світі перевищує мільярд

Кількість людей з ожирінням у світі перевищує мільярд

Дослідження
Укрінформ
У 2022 році кількість людей з ожирінням у всьому світі перевищила один мільярд, серед яких 879 мільйонів дорослих і 159 мільйонів дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Дослідження було проведено NCD Risk Factor Collaboration – мережею вчених у галузі охорони здоров’я з усього світу – у співпраці зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).

Дані показують, що в усьому світі показники ожиріння серед дітей і підлітків зросли в чотири рази з 1990 по 2022 рік, тоді як показники серед дорослих зросли більш ніж удвічі.

Дослідження також показало, що показники дітей і підлітків із недостатньою вагою впали за той самий період і більш ніж удвічі серед дорослих у всьому світі.

Зазначається, що у всьому світі з 1990 по 2022 рік рівень ожиріння у жінок зріс більш ніж вдвічі, у чоловіків — майже втричі.

Місця з найвищою поширеністю ожиріння включають острови-держави Тонгу, Американського Самоа, Полінезію та Мікронезію, Острови Кука та Ніуе.

Читайте також: Збалансоване харчування може запобігти кожній п’ятій смерті - Центр громадського здоров'я

«Дуже тривожить те, що епідемія ожиріння, яка була очевидною серед дорослих у більшості країн світу в 1990 році, тепер віддзеркалюється серед дітей шкільного віку та підлітків. У той же час сотні мільйонів все ще страждають від недоїдання, особливо в деяких найбідніших частинах світу. Для успішної боротьби з обома формами неправильного харчування життєво важливо значно покращити наявність і доступність здорової їжі», - заявив старший автор дослідження, професор Маджид Еззаті з Імперського коледжу Лондона.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 59% дорослих людей мають надлишкову масу тіла, з яких майже 25% - з ожирінням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-