На Харківщині вперше з 2020 року народилася трійня

На Харківщині вперше з 2020 року народилася трійня

Фото, відео
Укрінформ
На Харківщині вперше за чотири роки народилася трійня, недоношених малюків виходжували у реанімації.

Про це повідомила Харківська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"Наприкінці 2023 року, 29 грудня, в одному із медзакладів Харківщини народилася трійня – вперше з 2020 року. Дві дівчинки і хлопчик з'явилися на світ недоношеними у терміні вагітності 31 тиждень і мали вагу від 1300 до 1600 грамів. Протягом перших 10 діб життя немовлята отримували інтенсивну терапію у відділенні реанімації новонароджених", – розповіла заступниця начальника ОВА Олена Логвинова.

У подальшому дітей із мамою перевели до відділення постреанімаційного догляду, де вони перебували два місяці.

"На сьогодні немовлята підросли й набрали вагу. Маму із новонародженими виписали додому. Немовлята будуть перебувати під наглядом відділення катамнестичного моніторингу Обласної клінічної лікарні, де продовжуватимуть реабілітаційне лікування, необхідне для недоношених дітей", - зазначили в адміністрації.

Читайте також: Показники народжуваності в Україні падають приблизно на 7% в рік - МОЗ

Як зауважив медичний директор з перинатальної допомоги Харківської обласної клінічної лікарні Олександр Железняков, трійня – це дуже рідкісне явище. Майбутня мама спостерігалася в закладі впродовж всієї вагітності.

На Харківщині вперше з 2020 року народилася трійня / Фото: Харківська ОВА

"Ми її прооперували, виходили немовлят і сьогодні вони вже пішли додому. Ми дуже раді й горді саме цим", – сказав Железняков.

За даними Харківської обласної військової адміністрації, впродовж 2022 року в регіоні з'явилися на світ 7444 дитини, у 2023-му - 7315.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-