У Сумах завдяки трансплантації одразу четверо хворих отримали шанс на життя

У Сумах завдяки трансплантації одразу четверо хворих отримали шанс на життя

Укрінформ
У Сумах завдяки трансплантації одразу четверо хворих отримали шанс на життя.

Про це у Фейсбуці повідомив кардіохірург, директор Інституту серця МОЗ України Борис Тодуров, передає Укрінформ.

"Перша трансплантація у 2024 році у м. Суми в КНП "Центральна міська клінічна лікарня" Сумської міської ради. Неймовірна вдячність сім’ї донора за мужнє рішення пожертвувати органи рідної людини, завдяки яким зможуть продовжити жити чотири людини!” - зазначив Тодуров.

Операції проведені командою Інституту серця МОЗ України та КНП "Центральна міська клінічна лікарня" Сумської міської ради на чолі з директором комунального неприбуткового підприємства “Центральна міська клінічна лікарня” Сумської міської ради Валентиною Домінас.

18 квітня вперше у Сумській області, на базі КНП «Центральна міська клінічна лікарня» СМР фахівцями Інституту серця МОЗ України на чолі зі всесвітньо відомим кардіохірургом Борисом Тодуровим була проведена перша операція на відкритому серці - пластика мітрального клапану. До кінця року було здійснено 10 оперативних втручань із заміни мітрального клапана.

“Такі оперативні втручання ніколи не проводились у Сумській області. Виконано 5 аортокоронарних шунтувань - це взагалі вищий пілотаж в кардіохірургії», – говорить директор комунального неприбуткового підприємства “Центральна міська клінічна лікарня” Сумської міської ради Валентина Домінас.

Читайте також: Одеські кардіохірурги успішно прооперували немовля 900 грамів завважки

КНП «Центральна міська клінічна лікарня» СМР є одним із учасників пілотного проєкту розвитку трансплантації в Україні. У грудні 2023 р. закладом офіційно підписано договір зі Спеціалізованою державною установою «Український центр трансплант-координації». Це означає, що лікарня має право надавати послуги трансплантації нирки за кошти держави.

За інформацією Тодурова, в грудні фахівцями Інституту серця було проведено шість трансплантацій серця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-