Кріобанки не будуть утилізувати біоматеріал загиблих військових - МОЗ

Кріобанки не будуть утилізувати біоматеріал загиблих військових - МОЗ

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що кріобанки не будуть утилізувати заморожений біоматеріал загиблих військових.

Відповідна заява оприлюднена на Фейсбук-сторінці міністерства, передає Укрінформ.

"Кріобанки не будуть утилізувати заморожений біоматеріал загиблих військових", - зазначили у МОЗ.

В установі заявили, що українська держава зацікавлена у продовженні роду усіма українцями, і що медицина може і має допомагати.

У міністерстві заявили, що цьогоріч в Україні було запроваджене держфінансування допоміжних репродуктивних технологій.

Читайте також: Радуцький: Рада до 23 березня проголосує зміни до законів про біоматеріал полеглих військових

"В березні набере чинності прийнятий парламентом закон, який дозволяє родинам військових безоплатно зберегти репродуктивні клітини та використати їх для продовження роду наших захисників. Те, що в цьому законі не передбачено такої ж можливості для тих, хто загинув – законодавча колізія, яку буде усунено у найкоротші терміни", - запевнили у пресслужбі.

Наголошується, що МОЗ спільно з народними депутатами вже веде відповідну роботу. "Питання має бути і буде вирішено терміново", - переконують в установі.

Читайте також: Президент підписав закон про зберігання військовими репродуктивних клітин у кріобанках

Раніше у деяких ЗМІ з'явилася інформація, що начебто на рівні законодавства українським жінкам заборонили використовувати для запліднення заморожений біоматеріал їхніх загиблих чоловіків.

Як повідомлялося, голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що український парламент до 23 березня проголосує зміни до законодавства, які дозволять використовувати репродуктивні клітини полеглих військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-