Після отруєння чадним газом можливі ментальні порушення - МОЗ

Після отруєння чадним газом можливі ментальні порушення - МОЗ

Укрінформ
Особа, яка вижила після отруєння чадним газом людина може мати ментальні порушення, які пов’язані із гіпоксією головного мозку.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив заступник директора Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України Сергій Гурєв.

«Чадний газ - це один з найнебезпечніших газів саме тому, що він не відчувається людиною. І ті, хто вижили, не завжди є здоровими людьми. Насамперед це стосується ментальних порушень, які пов’язані з гіпоксією головного мозку. Відбувається це внаслідок того, що чадний газ - це вуглець, який викликає несприймання кисню, збідненість киснем організму, насамперед нервової тканини, яка знаходиться у головному мозку, спинному мозку і, безумовно, у легенях», - сказав він.

Відповідаючи на питання, Гурєв заявив, що переважна кількість випадків отруєння чадним газом відбувається без будь-якої пожежі.

«Це, наприклад, як у гаражі при працюючому двигуні авто. Але це поодинокі випадки. А непоодинокі та дуже поширені випадки - це випадки щодо опалення. Зараз у зв’язку з тим, що дорожчає газ, підвищується активність застосування пічного опалення. І, на жаль, стан наших печей і димоходів не завжди такий, як треба, і чадний газ накопичується у приміщенні», - пояснив представник МОЗ.

Він закликав людей, якщо вони мають пічне опалення, все ж провітрювати приміщення перед сном.

Читайте також: Українці можуть отримати послуги з ментального здоровʼя у 865 медичних закладах

Як повідомлялося, в Україні з початку зими від отруєння чадним газом загинули дев’ятеро людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-