У світі скоротилося споживання тютюну - ВООЗ

У світі скоротилося споживання тютюну - ВООЗ

Звіт
Укрінформ
Споживання тютюну у світі скорочується попри зусилля тютюнової промисловості впливати на глобальну політику в цій галузі на власну користь.

Про це йдеться у звіті Всесвітньої організації охорони здоров'я, передає Укрінформ.

Зазначається, що у 2022 році 1,25 мільярда людей віком від 15 років споживали тютюн порівняно із 1,36 мільярда у 2000 році. Згідно з дослідженням, до 2030 року кількість споживачів тютюну ще більше скоротиться і становитиме близько 1,2 мільярда осіб, навіть попри зростання населення планети.

За даними ВООЗ, тенденції 2022 року свідчать про подальше зниження рівня споживання тютюну в усьому світі. Приблизно кожен п'ятий дорослий у світі споживав тютюн порівняно з кожним третім у 2000 році.

"За останні роки у боротьбі проти тютюну було досягнуто значного прогресу, але ще не час для самозаспокоєння. Я вражений тим, як далеко тютюнова індустрія готова зайти у гонитві за прибутками за рахунок життів", - сказав директор Департаменту ВООЗ з питань зміцнення здоров'я Рудігер Креч.

Звіт засвідчує, що 150 країнам вдається успішно скорочувати споживання тютюну.

Читайте також: В Україні куріння у середньому забирає 130 тисяч життів щороку - МОЗ

За даними ВООЗ, регіонами із найбільшою часткою курців є Південно-Східна Азія та Європа, де курять приблизно чверть населення. Рівень споживання тютюну серед жінок у Європі більш ніж удвічі перевищує середньосвітовий показник. Згідно з дослідженням, у кількох країнах, зокрема у Молдові, Єгипті, Йорданії та Індонезії, рівень споживання тютюну продовжує зростати.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 63,1% курців традиційних тютюнових виробів або кальяну хочуть відмовитися від куріння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-