На Закарпатті діє один із шести в країні центрів досконалості

На Закарпатті діє один із шести в країні центрів досконалості

Фото
Укрінформ
Закарпатський обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології з 2023 року функціонує як центр досконалості.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, центри досконалості – це реабілітаційні відділення, які демонструють найкращі підходи до надання реабілітаційної допомоги: мультидисциплінарний підхід, пацієнтоцентричність та найсучасніші доказові методи реабілітації.

"Вони стали взірцем для інших, саме тут зосереджені передові досягнення і досвід усієї галузі. Таких центрів в Україні всього шість – у Києві, Івано-Франківську, Дніпрі, Вінниці, Тернополі та в Ужгороді», – прокоментував Білецький.

Важливо, зазначив Білецький, що тут в Закарпатському клінічному центрі нейрохірургії та неврології мультидисциплінарні реабілітаційні команди з різних куточків країни можуть підвищувати кваліфікацію та переймати досвід колег за принципом «команда навчає команду».

Читайте також: Реабілітаційні центри Полтавської обласної лікарні отримали нове обладнання

Зокрема, торік ужгородські медики провели навчання для чотирьох команд фізичних та ерготерапевтів області.

Як повідомляв Укрінформ, зараз в Україні триває розбудова спроможної мережі медзакладів, які надають сучасну доказову реабілітаційну допомогу. До мережі інтегровано неспеціалізовані стаціонарні реабілітаційні відділення. Це забезпечує можливість надання повноцінної допомоги пацієнтам із першого дня звернення з травмою, пораненням чи захворюванням. На підставі цієї концепції побудовано реабілітаційні маршрути, які дозволяють здійснювати ефективне скерування пацієнтів між гострим, післягострим та довготривалим реабілітаційними періодами.

Фото: Закарпатська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-