На Вінниччині захворюваність на гепатит А пішла на спад - режим надзвичайної ситуації скасували

На Вінниччині захворюваність на гепатит А пішла на спад - режим надзвичайної ситуації скасували

Укрінформ
На Вінниччині 12 грудня обласна комісія з питань ТЕБ та НС припинила дію режиму надзвичайної ситуації у зв’язку зі спалахом гепатиту А.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

"Сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС ухвалено рішення про припинення дії режиму «надзвичайної ситуації» на території Вінницької області, який був оголошений 30 жовтня 2023 року", - написав Борзов.

Читайте також: Гепатит А: кому слід обов’язково вакцинуватися?

За його словами, станом на 12 грудня на Вінниччині у лікарняних стаціонарах завершують лікування 30 пацієнтів. Це хворі, які виходять із стадії загострення і незабаром будуть виписуватися. Задіяно 11% від ліжкового фонду, відведеного для лікування інфікованих пацієнтів.

Посадовець зазначив, що наразі гостра небезпека поширення гепатиту А на території області минула. Утім триває медичне спостереження за контактними особами у вогнищах гепатиту А.

Керівництво області доручило ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області посилити нагляд за об’єктами високого ступеня епідемічного ризику, серед персоналу яких виявлені хворі на вірусний гепатит А.

Читайте також: Спалах гепатиту на Вінниччині: Кузін назвав ймовірне джерело зараження

Як повідомляв Укрінформ, спалах гепатиту А на Вінниччині було визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. У регіоні було посилено протиепідемічні заходи, зокрема тимчасово обмежили продаж товарів домашнього виробництва на ринках. Додаткові перевірки проводились на підприємствах, робота яких повʼязана з обслуговуванням населення, продуктами харчування.

Станом на 12 грудня в області з початку спалаху захворювання зафіксовано 399 лабораторно підтверджених випадків гепатиту А.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-