Аналіз крові може виявити, які органи прискорили старіння

Аналіз крові може виявити, які органи прискорили старіння

Дослідження
Укрінформ
Аналіз крові може виявити, які органи прискорили старіння, що може дати можливість лікувати людей до того, як вони захворіли.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на спеціалізоване видання Medpage Today

“Приблизно кожна п’ята здорова людина у віці 50 років і старше мала орган, який старів прискореними темпами, що може збільшити смертність і свідчити про органоспецифічне захворювання - це показало дослідження майже 5700 осіб”, - повідомляє видання з посиланням на результати дослідження.

Дослідники зі Стенфордського університету в Каліфорнії довели, що відповідно до аналізу крові на білки, що походять із певних органів, 18,4% людей віком 50 років і старше мали прискорене старіння одного органу, а у 1,7% – кількох органів.

“Коли біологічний вік органу був набагато більшим, ніж хронологічний вік людини, існував 20-50% вищий ризик смертності та органоспецифічних захворювань”, - повідомили дослідники.

Наприклад, люди з прискореним старінням серця мали на 250% підвищений ризик серцевої недостатності, тоді як прискорене старіння мозку та судин передбачало прогресування хвороби Альцгеймера. Прискорене старіння нирок було пов’язане з діабетом, ожирінням, гіперхолестеринемією та гіпертонією, а прискорене старіння в м’язах було пов’язане з порушенням ходи.

Читайте також: У Фінляндії розробили речовину, яка розгладжує зморшки

Зауважується, що серцевий напад і хвороба Альцгеймера, серед інших захворювань, були пов’язані з прискореним старінням «практично всіх органів», тоді як інші були пов’язані лише зі старінням одного органу або органів однієї системи органів.

Як повідомляв Укрінформ, влітку експерти консультативної комісії Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) підтвердили, що препарати від хвороби Альцгеймера Leqembi компаній Eisai і Biogen ефективні для лікування для хворих на ранній стадії недуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-