Україна та Глобальний фонд підпишуть грантові угоди на $165 мільйонів

Україна та Глобальний фонд підпишуть грантові угоди на $165 мільйонів

Укрінформ
Україна підписує грантові угоди з Глобальним фондом на суму понад 165 млн доларів.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Йдеться про три грантові угоди за програмою «Стійка відповідь на епідемії ВІЛ і ТБ в умовах війни та відновлення України» з Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією на 2024-2026 роки. Сума безповоротного фінансування за цими угодами перевищує 165 млн доларів. Вони набудуть чинності після 15 грудня за результатами засідання Правління Глобального фонду та подальшого підписання", - зазначається у повідомленні.

Попередня програма Глобального фонду на 2021–2023 роки частково виконувалась уже в умовах повномасштабної війни та активних бойових дій.

Завдяки гнучкому підходу Глобального фонду та адаптації програми до нових викликів вдалося змінити та адаптувати роботу програм. Зокрема, переобладнати спеціальні транспортні засоби для доставки основних ліків і витратних матеріалів, закупити генератори для регіональних лабораторій, підвищити доступність до медпослуг і забезпечити доставку ліків для хворих на туберкульоз і ВІЛ та тих, хто користується програмами профілактики разом зі спільнотами на регіональному рівні, а також організацію житла для пацієнтів з інфекційними захворюваннями, такими як мультирезистентний туберкульоз у інших областях.

Читайте також: В Україні у жовтні виявили 1 400 випадків туберкульозу та 960 випадків ВІЛ-інфекції

Як повідомлялося, за попередніми програмами Глобального фонду було залучено 913 млн доларів безповоротної фінансової допомоги для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією і спрямування цих коштів на заходи боротьби з соціально небезпечними хворобами в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-