На лікування до Європи евакуювали ще 45 постраждалих від війни українців

На лікування до Європи евакуювали ще 45 постраждалих від війни українців

Фото
Укрінформ
На лікування та реабілітацію до закордонних клінік Європи доправили ще 45 українців, які отримали травми внаслідок війни.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«Цього тижня було евакуйовано 24 пацієнти до Австрії, Німеччини, Литви, Нідерландів, Норвегії, Польщі та Іспанії. У групі евакуйованих – пацієнти з травмуваннями, зокрема з Івано-Франківська та Запоріжжя. Також у групі є травмована жінка, яка постраждала разом із сімʼєю внаслідок атаки ракетою. Її дитина також травмована, чоловік, на жаль, загинув. Крім того, у групі є онкопацієнти з Києва, Кропивницького, Харкова. Ще 21 пацієнта евакуйовано цього тижня на лікування та реабілітацію до Латвії за урядовою програмою країни», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МОЗ за час війни організувало майже 200 медичних евакуацій до європейських клінік

В МОЗ нагадали, що евакуації підлягають дорослі та діти із важкими пораненнями, опіками та захворюваннями, які потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги.

45 постраждалих українців евакуйовано на лікування та реабілітацію до спеціалізованих клінік Європи / Фото: МОЗ

Ознайомитися з умовами та особливостями медичної евакуації можна за посиланням.

Загалом від початку війни у рамках співпраці МОЗ та Єврокомісії за підтримки ВООЗ, уряду Польщі та багатьох міжнародних партнерів вдалося евакуювати спеціалізованим медичним транспортом із різних міст України до закордонних клінік 4060 українців.

Як повідомлялося, за даними МОЗ, за понад 20 місяців війни Росія пошкодила в Україні 1468 об’єктів медзакладів, 193 зруйнувала вщент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-