На Вінниччині лікарі прогнозують ще одну хвилю захворюваності на гепатит А

На Вінниччині лікарі прогнозують ще одну хвилю захворюваності на гепатит А

Укрінформ
На Вінниччині станом на 21 листопада ситуація із захворюваністю на гепатит А залишається стабільною, але про зменшення кількості хворих говорити зарано: може бути друга хвиля.

Про це у Фейсбуці повідомляє Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА, передає Укрінформ.

«Ситуація із захворюваністю на гепатит А залишається стабільною. Однак про зменшення кількості хворих говорити поки що зарано. Станом на 21 листопада в області зареєстровано 350 повідомлень про хворих. Така цифра від початку епідситуації», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Волині зареєстрували випадок вірусного гепатиту А

Зазначається, що останні два тижні в області спостерігається плато щодо захворюваності на гепатит А. Утім наразі триває період, коли, за прогнозами епідеміологів та лікарів, може бути ще одна хвиля захворюваності.

Загалом за останню добу в області зафіксовано чотири нових випадки захворювання на гепатит А. Наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 34 пацієнти, з яких дев'ятеро – це діти.

Також повідомляється про одного важкого пацієнта. Це 50-річний чоловік, який уже місяць перебуває у лікарні. Він має багато супутніх патологій.

Окрім того, під спостереженням сімейних лікарів перебувають 516 контактних осіб в домашніх вогнищах захворювання.

Читайте також: Гепатит А: кому слід обов’язково вакцинуватися?

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня у Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А в одному із районів міста. 25 жовтня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала спалах захворювання на вірусний гепатит А надзвичайною ситуацією. 31 жовтня спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-