У Зімбабве оголосили надзвичайний стан через холеру

У Зімбабве оголосили надзвичайний стан через холеру

Укрінформ
Надзвичайний стан оголосили в столиці Зімбабве Хараре через спалах холери, який забрав життя десятків людей, а кількість підозрюваних хворих перевищила 7000 осіб.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ. 

Наразі влада столиці просить допомоги, аби стримати поширення епідемії і забезпечити населення чистою водою. 

Міністерство охорони здоров'я повідомило, що в країні зареєстровано 7 398 підозрюваних випадків захворювання, 50 підтверджених смертей і 109 осіб перебувають у лікарнях.

Міська влада заявляє, що спалах, який поширюється, нагадує про смертельний спалах у 2008 року, через який загинуло понад 4 000 людей, щонайменше 100 000 були інфіковані.

Читайте також: В Україні на холеру обстежили понад 5 тисяч людей, збудника не виявили - МОЗ

За даними Міжнародної федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХіЧП), органи охорони здоров'я намагаються стримати велику кількість госпіталізованих після спалаху. Організація заявляє про нестачу медичних працівників для лікування хворих, а також брак матеріалів, необхідних для зупинки поширення хвороби.

Зімбабве бореться зі спалахом смертельної холери протягом останніх місяців через відсутність доступу до чистої води.

Епіцентром останнього спалаху є густонаселене передмістя Хараре Кувадзана, на яке, за даними влади, припадає майже половина зареєстрованих випадків захворювання.

Міністр охорони здоров'я відвідав епіцентр, оголосивши про заходи для боротьби зі спалахом хвороби, включаючи усунення вуличних торговців їжею і постачання безпечної води.

Читайте також: В Україні зареєстрували випадки кору – МОЗ

Холера, гостра діарейна інфекція, викликається вживанням їжі або води, зараженої бактерією Vibrio cholerae. Холерна криза в Зімбабве провокується хронічною нестачею чистої води.

МФТЧХіЧП повідомляє, що хвороба швидко поширюється, вражаючи різні райони в усіх 10 провінцій країни. За даними організації, можна очікувати, що спалах хвороби може перетнути кордон.

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня організація охорони здоров’я оприлюднила оновлені дані, згідно з якими кількість випадків захворювання на холеру в усьому світі за рік зросла більш ніж удвічі.

Фото: Médicins Sans Frontières

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-