ВООЗ визнала самотність глобальною загрозою

ВООЗ визнала самотність глобальною загрозою

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала самотність нагальною глобальною загрозою для здоров'я. Її вплив може бути таким же шкідливою для здоров’я людини, як і паління 15 сигарет за добу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

ВООЗ створила міжнародну Комісію з питань самотності, до якої увійшли колишній головний військовий лікар США Вівек Мурті, посланник у справах молоді Комісії Африканського союзу Чідо Мпембо, 11 правозахисників та урядовці, включно з міністеркою з питань адаптації до зміни клімату Вануату Ральфа Регенвану та міністеркою  з проблем низької народжуваності в Японії Аюко Като.

Комісія з питань самотності працюватиме впродовж трьох років.

Зазначається, що у ВООЗ вирішили створити цю Комісію після того, як COVID-пандемія призупинила економічну та соціальну активність людей, збільшивши рівень самотності, а також на тлі нового усвідомлення важливості проблеми щодо самотності у світі.

Читайте також: Понад 50% населення планети не мають доступу до основних медичних послуг - ВООЗ

«Самотність виходить за рамки кордонів і стає глобальною проблемою охорони здоров’я, що впливає на всі аспекти здоров’я, добробуту та розвитку. Соціальна ізоляція не знає віку чи кордонів», — сказала Мпембо.

За словами Мурті, ризики, що пов’язані зі самотністю, для здоров’я такі ж шкідливі, як паління до 15 сигарет на день, і навіть більші, ніж ризики, пов’язані з ожирінням і недостатньою фізичною активністю.

Як повідомляв Укрінформ, за даними вчених, самотність може значно скоротити тривалість життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-