На Донеччині в аптеках немає вакцини від грипу, щеплять лише медиків

На Донеччині в аптеках немає вакцини від грипу, щеплять лише медиків

Укрінформ
У Донецькій області наразі в аптечній мережі немає вакцини від грипу, і щеплять тільки медичних працівників вакциною, отриманою через гуманітарну допомогу.

Про це повідомили медики на брифінгу в Донецькій ОВА, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується вакцини проти грипу, то в аптечній мережі зараз немає вакцини. Тільки місцеві органи влади можуть придбати цю вакцину за кошти місцевих бюджетів і розподілити тоді для імунізації населення, яке відноситься до групи ризику», - сказала завідувача відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю державної установи «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» Наталія Сметаніна.

Заступник начальника управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Донецької ОВА Олександр Педенко уточнив, що сьогодні в області триває вакцинація від грипу лише медичних працівників.

Читайте також: Майже 700 тисяч українців захворіли у жовтні на ГРВІ, грип та коронавірус

«Гуманітарна допомога, яка була отримана Україною, прийшла не в тій кількості, яку ми очікували, бо ми замовляли більшу кількість вакцини для медичних працівників. Але, на жаль, прийшло майже 50% від замовленої кількості», - сказав посадовець.

Жителям Донеччини він порадив самостійно замовляти в аптеках вакцину від грипу, яку через деякий час їм доставлять.

«Аптекам, де є холодильники для зберігання вакцин – медичних імунобіологічних препаратів, можна зробити замовлення на вакцину проти грипу тим, хто бажає щепитися. Аптеки зроблять замовлення і через певний час отримають вакцину. Роздрібна ціна на вакцину від грипу коливається десь 250-350 грн в залежності від виробника», - пояснив Педенко.

Читайте також: Пацієнти із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ можуть відкрити лікарняний дистанційно

Водночас на брифінгу наголосили, що в Донецькій області у всіх пунктах щеплення нині є вакцина Pfizer проти COVID-19, вона безкоштовна і в достатній кількості.

Як повідомлялося, 10 листопада у МОЗ анонсували, що до аптек надійде ще 50 тис. доз вакцини проти грипу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-