У Києві лікарі видалили металевий уламок із серця військовослужбовця

У Києві лікарі видалили металевий уламок із серця військовослужбовця

Фото
Укрінформ
Лікарі Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова провели надзвичайно складну операцію і видалили металевий уламок із серця військовослужбовця.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

“Військовослужбовець отримав мінно-вибухову травму 24 жовтня під час бойових дій на Донеччині. У ділянці його серця візуалізувалося стороннє тіло металевої щільності розміром 7Х6Х5,5 мм”, - ідеться в повідомленні.

Військові медики-хірурги стабілізували стан пацієнта і направили в клініку Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова з метою порятунку серця.

Читайте також: Пластичні хірурги зі США три дні оперували у Києві військових зі складними травмами

Як зауважили у Генштабі, до операції пацієнта готували три дні. Операція виявилась складною, уламок застряг у важливій структурі серця. Але завдяки професійності лікарів на усіх ланках медичної евакуації пацієнта вдалось врятувати.

Зазначається, що уламок знаходився у міжшлуночковій перетинці, топографічно дуже близько до клапанів, тому його потрібно було негайно забрати. Операцію було проведено в умовах штучного кровообігу, серце довелося повністю зупинити.

Видалити металевий уламок вдалося завдяки інноваційній методиці - неодимовим магнітом. Ця методика розроблена спільно з цивільними лікарями і вже врятувала життя 96 військовим.

“Велика вдячність професійній команді медиків, яка на усіх етапах доклала надзусиль і врятувала життя захисника”, - наголосили в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, фахівці Хмельницького обласного серцево-судинного центру провели операцію, під час якою військовослужбовцю видалили осколок міни, що опинився в ділянці серця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-