У Вінниці запроваджують онлайн-навчання через спалах гепатиту - МОЗ

У Вінниці запроваджують онлайн-навчання через спалах гепатиту - МОЗ

Укрінформ
З понеділка, 30 жовтня, у Вінницькій громаді школярі навчатимуться онлайн. Наразі через спалах гепатиту А на Вінниччині в медзакладах перебуває 141 особа, 11 дорослих та 4-х дітей вже виписали з лікарень.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

"Станом на зараз: 141 людина залишається у лікарнях Вінниці та області через спалах гепатиту А. 11 дорослих та 4 дітей вже виписали. З понеділка, 30 жовтня, школярі Вінницької громади навчатимуться в онлайн-форматі. Відповідне рішення ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", - повідомив Ігор Кузін.

За його словами, епідеміологічне розслідування спалаху із застосуванням лабораторних методів дослідження продовжується.

Фото: Фейсбук Ігоря Кузіна
Фото: Фейсбук Ігоря Кузіна

Як додав головний держсанлікар, поки не виявлено єдиної причини спалаху, триває аналіз осередків поширення та робота з населенням, зокрема встановлення кола контактних осіб та огляд мешканців, у яких немає явних симптомів захворювання. 

Наразі є результати понад 150 проб з навколишнього середовища, фахівці перевіряють стихійні ринки та воду: централізовані та громадські джерела. 

До завершення епідеміологічного розслідування, наголосив Кузін, вкрай необхідно дотримуватись профілактичних заходів.

"Дотримання гігієни під час приготування їжі, як миття овочів і фруктів перед їжею. Не використовувати воду з неперевірених джерел. Будь-яку не бутильовану воду слід обов’язково кип’ятити перед вживанням. Крім того, не слід забувайте про правила особистої гігієни: ретельне миття рук з милом і теплою водою після відвідування туалету, перед їдою і після контакту зі сміттям — допомагає уникнути та запобігти зараженню", - зазначив він. 

Читайте також: Чи можна здавати донорську кров після гепатиту А: пояснює лікар

Як повідомлялося, 24 жовтня у Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А в одному із районів міста. 25 жовтня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала спалах захворювання на вірусний гепатит А надзвичайною ситуацією.

28 жовтня на Вінниччину прибула команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним, аби вивчити ситуацію на місці та вжити всіх необхідних заходів для встановлення джерела інфікування. До роботи на місці залучені всі служби фахівців Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, група оперативного реагування Центру громадського здоров’я України: лікарі-епідеміологи, фахівці з лабораторної діагностики, біобезпеки та біозахисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-