В Україну прибули ще дві броньовані «швидкі», придбані коштом UNITED24

В Україну прибули ще дві броньовані «швидкі», придбані коштом UNITED24

Фото
Укрінформ
Ще дві броньовані автівки швидкої медичної допомоги, придбані Медичними закупівлями України коштом, зібраним у межах ініціативи UNITED24, прибули в Україну.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я, передає Укрінформ.

«(Прибули - ред.) ще дві броньовані автівки швидкої медичної допомоги, придбані Медичними закупівлями України коштом, зібраним у межах ініціативи UNITED24», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вартість кожної автівки – 9 532 000 гривень.

Загалом закуплено 13 таких автомобілів на загальну суму 124 млн гривень.

Автомобілі призначені для евакуації поранених із «гарячих» ділянок лінії фронту до найближчого медзакладу. Вони мають високу прохідну спроможність. Можуть їхати «на спущеному колесі» від 50 до 150 км залежно від ваги машини та якості дороги.

Окрім того, найважливіше, що автівки броньовані та відповідають балістичним стандартам НАТО, а саме стандарту STANAG 4569 рівня II, і можуть захистити від ураження боєприпасами кінетичної дії, уламками снарядів польової артилерії, підривом саморобних вибухових пристроїв тощо.

«Броньовані «швидкі» – це високий рівень безпеки, а значить – у нашій реальності є змога рятувати життя у найбільш важкодоступних «гарячих» точках фронту. …Це автівки – для невідкладного безпечного транспортування поранених і травмованих до найближчого медзакладу», – розповіла заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Читайте також: В Україну прибула перша броньована «швидка», придбана за кошти United24

У МОЗ зауважили, що броньовані «швидкі» спеціально виготовляли під замовлення в Канаді – їх кількість у світі обмежена.

Як повідомляв Укрінформ, в українські лікарні доставлені шість сучасних компʼютерних томографів (КТ), закуплених у межах співпраці Міністерства охорони здоров'я і Світового банку.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-