Респіраторні вірусні захворювання лікуються симптоматично - лікар

Респіраторні вірусні захворювання лікуються симптоматично - лікар

Укрінформ
Коли приходить холодна пора року, й люди починають масово хворіти. Зазвичай, це пов’язують з тим, що організм ще не адаптувався до осінньо-зимової погоди або переохолоджується через низькі температури.

Про те, чому люди починають масово хворіють саме в осінньо-зимову пору Укрінформу розповідає лікар-інфекціоніст Євген Дубровський.

“Спалахи вірусних захворювань спостерігаються і в теплу, і в холодну пору року, і в північних регіонах, і в південних, де страшна спека. Це залежить від циркуляції вірусу в популяції, кількості носіїв, резервуарів та шляхів його розповсюдження. Однак, таке насичене агресивне середовище спонукає наш організм захищатись. Імунна система добре виконує свою функцію й постійно тренується й удосконалюється. Головне – тримати імунітет в хорошій формі та не заважати його роботі”, - зазначає лікар-інфекціоніст.

Читайте також: В Україні за тиждень зафіксували понад 119 тисяч випадків респіраторно-вірусних захворювань

За його словами, науковці довели – у стерильному середовищі значно більше потенційних небезпек, ніж у світі, оточеному мікроорганізмами та алергенами.

“З осінніми холодами настає й сезон респіраторних вірусних захворювань. Починають масово хворіти діти та дорослі. Чому так трапляється? Дуже просто - на додачу до частих переохолоджень, які підривають імунітет, взимку змінюється модель поведінки людини. Ми менше гуляємо, скупчуємось в ізольовані колективи, менше отримуємо вітамінів та корисних мікроелементів, закриваємо вікна, не провітрюючи приміщення, та ще й на додачу повітря стає менш вологим. Тому можна корегувати свою поведінку й допомогти імунітету тримати оборону. Й не забуваємо, респіраторні вірусні захворювання лікуються симптоматично”, - наголосив лікар Дубровський.

Як повідомляв Укрінформ, світом шириться новий штам коронавірусу «Пірола» - в Україні поки не виявили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-