Трансплантологія під час війни: хто платитиме за пересадку органів у 2024 році?

Трансплантологія під час війни: хто платитиме за пересадку органів у 2024 році?

Вечірній стрім
Укрінформ
У понеділок, 7 серпня, о 20.00 на Ютуб-каналі Ukrinform TV виходить чергова програма "Укрінформ: Вечірній стрім". Цього разу її тема - “Між життям і смертю. Трансплантологія під час війни".

Попри війну в Україні зросла кількість трансплантацій - за 6 місяців цього року у 44 Центрах трансплантації виконали 257 пересадок органів. Це - 70% від 2022 року і 80% від 2021 року.

Водночас, вже наступного року українська трансплантологія може залишитися без державного фінансування і це значить, що пересадки органів не проводитимуть. А своєї черги на операцію, що врятує життя, чекають понад 2 тисячі українців.

Учасниками програми стануть генеральний директор Українського центру трансплант-координації (УЦТК) Дмитро Коваль та директор Інституту серця МОЗ України, доктор медичних наук, професор Борис Тодуров.

Під час стріму обговорять, чи реально зробити так, щоб всі у черзі отримали потрібний орган, скільки коштує пересадка серця, чи відповідає кількість операцій потребам, що заважає робити більше операцій - тільки кількість донорів чи є ще якісь перепони, наприклад фінансування, а також чи існує “чорний ринок” органів поза чергою.

Ведучий - журналіст Василь Самохвалов.

"Укрінформ: вечірній стрім" виходить в ефір на Ютуб-каналі Ukrinform TV. Це програма, де провідні експерти країни обговорюють актуальні події світу та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-