У МОЗ розроблять протокол лікування ігрової залежності

У МОЗ розроблять протокол лікування ігрової залежності

Укрінформ
Розроблена клінічна настанова лікування ігрової залежності, яка стане основою для розробки і впровадження протоколу лікування ігрової залежності.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Клінічна настанова ґрунтується на даних доказової медицини про ефективність та безпеку медичних втручань, психотерапії, фармакотерапії й організаційних принципів її надання та включає передовий міжнародний досвід лікування лудоманії. Вона стане основою для розробки і впровадження протоколу (стандарту) лікування ігрової залежності", - йдеться у повідомленні.

Документ розроблений у рамках масштабного дослідження залежності від азартних ігор (лудоманії), яке проводилося командою експертів, соціологів та науковців громадської спілки «Центр відповідальної гри» (RGC) й Інституту психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України.

Зокрема в межах дослідження було вивчено ігрову поведінку гравців та описано портрети українського гравця: «безпроблемного», «проблемного», «патологічного».

Читайте також: Гральний бізнес активізував сплату податків після початку розслідування БЕБ

Також було розроблено валідизований тест (анкету) самодіагностики для гравця для раннього виявлення проблем з азартними іграми та підготовлено клінічну настанову лікування ігрової залежності.

Як повідомляв Укрінформ, навесні 2023 року громадська спілка "Центр відповідальної гри" під егідою МОЗ України та за сприяння Favbet ініціювала масштабне дослідження у сфері ігрової залежності. Воно проводилося виключно серед людей, які безпосередньо грають в азартні ігри як у казино чи слот-залах, так і в інтернеті. Респондентами також були особи, які страждають на лудоманію.

Responsible Gambling Center (RGC) – громадська спілка «Центр відповідальної гри», що обʼєднує науковців, соціологів, лікарів, психологів та юристів. Серед стратегічних завдань спілки: проводити науково-дослідну роботу, навчати людей грати відповідально, захищати дітей та молодь від ризиків азартних ігор, допомагати проблемним і залежним гравцям та членам їхніх сімей, збільшувати доступність медпослуг для людей із ризиком та залежних гравців.

Фото: i.imgur.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-