ЮНІСЕФ надав Україні 120 тисяч доз вакцини проти кашлюку, дифтерії та правця

ЮНІСЕФ надав Україні 120 тисяч доз вакцини проти кашлюку, дифтерії та правця

Укрінформ
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доправив в Україну 120 тисяч доз вакцини проти кашлюку, дифтерії та правця.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я, передає Укрінформ.

«Вакцинація АКДП надає дітям захист від серйозних інфекційних хвороб. Кашлюк, дифтерія та правець можуть мати серйозні наслідки для здоров'я дітей, особливо в умовах війни, коли доступ до медичної допомоги може бути обмеженим. В рамках співпраці МОЗ з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) ми системно забезпечуємо пункти щеплення по країні необхідною вакциною. Саме тому важливо перевіряти вакцинальний статус та ревакцинуватись за потреби», — сказав заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Зазначається, що отримана вакцина розподілена між областями для проведення рутинних щеплень.

Читайте також: ДСНС спільно з ЮНІСЕФ запустили інформкампанію задля безпеки дітей

Щеплення проти дифтерії, правця та кашлюка входить до Календаря профілактичних щеплень та є безоплатним. Згідно з національним календарем щеплень, вакцина АКДП вводиться у віці 2, 4, 6 і 18 місяців, потім у 6 років проводиться ревакцинація вакциною АДП (дифтерія-правець), а в 16 років — вакциною АДП-М (проти правця та дифтерії зі зменшеним вмістом антигена, що використовується для дорослих). 

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулого тижня Україна отримала від міжнародних партнерів як гуманітрану допомогу 59 палет обладнання та лікарських засобів, 148 палет гігієнічних наборів і рукавиць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-