В Україні стартувала програма цифрової діагностики раку

В Україні стартувала програма цифрової діагностики раку

Укрінформ
В Україні стартувала Національна програма з впровадження цифрової технології діагностики раку, яка вдвічі прискорить виявлення злоякісних пухлин.

Про це йдеться в релізі, переданому Укрінформу.

"Програма передбачає впровадження унікальної для України медичної технології цифрового сканування, зберігання та обробки гістологічних препаратів, створення інфраструктури, цифрових сховищ та національної бібліотеки знімків для підвищення кваліфікації лікарів-патологів, а також встановлення понад 100 цифрових сканерів в медзакладах та лабораторіях по всій Україні", - повідомляється в релізі.

Ціллю програми є впровадження плану "національної цифрової патології", що є стандартом для країн Європи, Ізраїлю, Великої Британії та Америки. Зазначається, що програма вдвічі прискорить виявлення злоякісних утворень та постановку точного діагнозу. Перший цифровий сканер вже прямує до України, його передадуть в одну з київських гістологічних лабораторій.

"За рахунок оцифрування пацієнти зможуть проконсультуватися з іншими фахівцями з будь-якої точки світу, просто передавши посилання на файл. Крім того, сканер дає можливість використовувати бази даних цифрових знімків у науково-дослідницькій роботі для діагностики і правильного лікування нетипових захворювань. Оцифрування препарату також допоможе патологам використовувати нейромережі або штучний інтелект", - зазначив один з ініціаторів програми, лікар Тигран Амалян.

Читайте також: Національний інститут раку запускає інформаційний відеопроєкт “ОНКОсвідомість”

Зазначається, що бюджет “Національної програми з впровадження цифрової технології діагностики раку” складає понад 7 500 000 грн.

Як повідомляв Укрінформ, Національна дитяча спеціалізована лікарня "Охматдит" отримала експертний компʼютерний томограф Siemens.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-