Пік захворюваності на гострі кишкові інфекції очікується у липні-серпні — МОЗ

Пік захворюваності на гострі кишкові інфекції очікується у липні-серпні — МОЗ

Укрінформ
Піки захворюваності на гострі кишкові інфекції в Україні припадатимуть на липень-серпень.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Максимальні рівні захворюваності на гострі кишкові інфекції в Україні припадатимуть на липень-серпень", - сказав заступник міністра.

Кузін нагадав, що в епідемічний сезон 2022 року, від червня до вересня, в Україні було зареєстровано близько 40 тис. випадків гострих кишкових інфекцій.

Зараз, за його словами, ситуація стабільна. Основним завданням на сьогодні є не допустити локальних спалахів інфекційних хвороб, особливо в Одесі. У зв'язку з цим Кузін закликав утриматися від перебування на морському узбережжі з рекреаційною метою та вилову риби.

При цьому Кузін наголосив, що у найближчі два тижні в Україні очікується стала висока температура повітря, що провокуватиме розвиток біофлори у поверхневій воді.

"Ми щоденно перевіряємо стан річок та морського узбережжя. Зараз сформовано близько 40 точок для моніторингу. Показники такої води суттєво погіршуються, тому від понеділка на території Херсонської, Миколаївської та Одеської областей було ухвалено рішення про заборону купання й вилову риби", - сказав Кузін.

Читайте також: МОЗ перевірить роботу медлабораторій на півдні, щоб запобігти поширенню інфекційних хвороб

За його словами, найбільш суттєве відхилення від показників безпеки згідно з вірусологічними, мікробіологічними та паразитологічними дослідженнями зафіксовано в Одеській області.

Водночас посадовець наголосив, що затоплені кладовища не становлять загрози в епідемічному плані.

"Це питання вивчалося під час затоплення інших країн, і жодного разу не було доведено, що будь-які спалахи інфекційних захворювань можуть виникнути внаслідок підтоплення цвинтарів", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 11 червня епідемічна ситуація в зоні небезпеки через підрив росіянами Каховської ГЕС була контрольованою і стабільною, випадків інфекційних хвороб не зафіксовано.

Читайте також: На півдні розгорнули інфекційні хаби - робитимуть й швидкі тести на холеру

У ніч проти 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. Станом на 15 червня на Херсонщині підтопленими залишаються 44 населені пункти: 27 на правобережжі і 17 – на тимчасово окупованому росіянами лівому березі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-