Клаус Екснер, німецький пластичний хірург
В Україні ми допомагаємо бідним, маємо наукові інтереси і чудову співпрацю
26.08.2017 09:20

- Що примушує вас залишати власну клініку, втрачаючи якусь частину прибутку, і допомагати українцям?

- Я маю можливість робити такі допомогові акції не тільки в Україні, але й в Південній Америці, Африці, Азії та інших країнах, вони інтернаціональні. На жаль, ми не вибираємо країну, де народжуємося, а в багатьох країнах не мають такої розвиненої пластичної хірургії, при величезній потребі у ній. І є країни, де непросто вирішуються соціальні питання – люди не мають грошей на операції. Щодо України, тут склалася добра комбінація: ми допомагаємо бідним людям, маємо наукові інтереси і чудову співпрацю та дружбу. Вважаю, що є навіть якийсь наш вплив на те, що для України запровадили безвіз (сміються).

- В Україні зараз є дуже багато молодих людей, які отримали травми обличчя в зоні АТО. Чи не маєте наміру допомогти і їм?

- В основному моя праця спрямована на допомогу дітям. Політика є така цікава річ, що її мужі більше займаються війною, а не пошуком грошей на лікування людей. Я звичайно, допоможу, коли це знадобиться. Я час від часу тут, і не відмовлю тим, хто звернеться. Але не маю на меті їхати на фронт і працювати там. Це досить складна політична ситуація, і я не радо їжджу в такі гарячі точки. Політики і ті, хто ведуть війну, мають знайти спосіб допомагати тим, хто від неї постраждав.

Нінель Кисілевська, Львів.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-