Щоб перемогти епідемії, треба подолати бідність - саміт ВООЗ

Щоб перемогти епідемії, треба подолати бідність - саміт ВООЗ

Фото
Укрінформ
Без подолання бідності та вирішення проблем доступності охорони здоров'я навряд чи можна боротися з епідеміями різних захворювань у світі.

Про це говорила на відкритті саміту ВООЗ в Берліні в неділю ввечері генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Чен, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Під тиском багатьох причин, в першу чергу, економічних, спалахують епідемії. Натомість з поліпшенням життя деякі хвороби зовсім зникають... Всі повинні мати доступ до охорони здоров'я. Не повинно бути відмов у наданні медичної допомоги з причини бідності", - зверталася Чен до майже 1800 учасників з понад 80 країн світу.

Вона нагадала, що з 7 мільярдів населення планети майже півтора мільярди живуть у бідності і злиднях. Чен звернула увагу на згубний для здоров'я людей вплив екології. "Кліматичні зміни вбивають 7 мільйонів людей щорічно", - заявила вона.

Глава ВООЗ підкреслила "критичну важливість" спільних зусиль всіх країн, міжнародної солідарності в боротьбі з епідеміями. Вона подякувала державам Великої сімки за допомогу, яку вони надають 60 найбіднішим державам для боротьби з хворобами.

Міністр охорони здоров'я ФРН Херманн Грьое в свою чергу розповів про проведену з ініціативи головуючої цього року в G7 Німеччини зустріч глав міністерств охорони здоров'я країн Великої Сімки в Берліні. Він пообіцяв, що Німеччина, яка сьогодні стоїть на третьому місці (після США і Японії) за розміром обов'язкового внеску до фонду ВООЗ, буде збільшувати свій внесок.

"ВООЗ повинна відігравати провідну роль у справі боротьби з кризовими ситуаціями (епідеміями), для чого повинна мати достатні можливості та кошти", - підсумував Грьое.

Він нагадав, як застала всіх зовсім недавно зненацька епідемія Еболи і зазначив, що "ми повинні усвідомлювати, що рано чи пізно вибухне нова криза, і ми повинні бути готові до того, щоб відбити його".

Саміт ВООЗ, який проводиться з 2009 року, нині проходить у столиці Німеччини 11-13 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-