Росія офіційно відмовилася показувати Євробачення-2017

Росія офіційно відмовилася показувати Євробачення-2017

Укрінформ
Російський "Первый канал" не транслюватиме конкурс "Євробачення-2017" через недопущення Юлії Самойлової на територію України.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

"Первый канал" відмовляється в 2017 році від трансляції конкурсу "Євробачення"... 13 квітня "Первый канал" отримав лист від Європейської мовної спілки з повідомленням, що ЄМС не змогла врегулювати проблему. У своєму посланні організатори "Євробачення" посилаються на рішення спецслужб України", - зазначається в повідомленні.

Зазначається, що Європейська мовна спілка, як і раніше пропонує варіант віддаленої участі Самойлової, або її заміну на іншого учасника: "Ми вважаємо і той, і інший варіант неприйнятним. Віддалений виступ дискримінує російську учасницю і йде врозріз з правилами і принципами конкурсу. Варіант заміни Самойлової на іншого виконавця, на наш погляд, навіть не може розглядатися. У сформованій ситуації "Первый канал" не вважає можливим транслювати конкурс "Євробачення-2017".

Нагадаємо, 12 березня Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну учасниці "Євробачення" від Росії Юлії Самойлової терміном на три роки. Рішення ухвалено на підставі одержаних даних про порушення нею законодавства України.

Організатори "Євробачення" запропонували Самойловій виступати по відеозв'язку, але російський "Первый канал" відхилив пропозицію ЄМС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-