Креативний директор Євробачення пояснив

Креативний директор Євробачення пояснив "захмарні" гонорари Джамали і Руслани

Ексклюзив
Укрінформ
Скандал у мережі навколо гонорарів Джамали та Руслани - з розряду "все пропало". Він виник через непрофесійність журналістів, які не завдали собі труду простежити в системі РroZorro розшифровку використання цих коштів.

На цьому наголосив у коментарі Укрінформу режисер, продюсер, а нині - креативний директор "Євробачення-2017" Сергій Проскурня.

"Я хочу звернутися до всіх, хто шукає якісь занози в організмі Євробачення в Україні. Я один з ініціаторів руху за громадський контроль, безкінечну кількість разів я переконував різні уряди і різних президентів у тому, що громадський контроль і громадські експертні ради - це один з найважливіших механізмів розвитку громадянського суспільства. Бо одна справа декларувати, що ми будуємо громадянське суспільство, інша - мати інструментарій його формування. Але те, що відбувається довкола тендерних процедур Національної суспільної телерадіокомпанії України, - це не громадський контроль", - сказав Проскурня.

За його словами, громадський контроль "ніколи не буде робити фальшивих заяв, влаштовувати істерики і битися з тими, кому треба як мінімум допомогти, а ще краще - дати склянку молока за ті психологічні, моральні і фізичні втрати, які несуть ці люди, завойовуючи український простір в Європі і в світі".

А гонорари, які приписують Джамалі та Руслані, - це тільки частина тої величезної індустрії, яка стоїть за цими артистками.

"Це індустрія. Ми не можемо купити окрему деталь від машини, ми купуємо машину, наповнену деталями. Кожна деталь має свою ціну, і машина теж має свою ціну - комплексну. Так от, все, що ви бачите під час виступу, - це комплексна ціна машини "Джамала", машини "Руслана". Це безліч різних найважливіших технологій, технік, фахівців, експертів, людей, які творять відео, монтують, знімають, це обладнання і так далі. Це студії, це безкінечні тисячі годин ретельних записів на студіях, відбір матеріалу. Це врешті-решт люди, які слідкують за зовнішністю артистів, - дизайнери одягу, візажисти... Це ціла армія людей, яка в результаті сховалася за кулісами, тому що вийшла на сцену - Зірка!" - підкреслив Проскурня.

Він ще раз звернувся до авторів скандальних новин: "Якщо ви мене не чуєте, то ви глухі і сліпі. Відкрийте РroZorro, ту частину оголошень, яка стосується розшифровки використання цих коштів, подивіться ці масштабні кошториси, і тоді ви зрозумієте, що всі ваші претензії - це плітка з розряду "це зрада" і "все пропало". Це ті крики і ті істерики, які руйнують Україну і українське суспільство, а не будують. Дякую за увагу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-