Гройсман запевняє, що на Євробаченні в Києві буде безпечно

Гройсман запевняє, що на Євробаченні в Києві буде безпечно

Укрінформ
Усі заходи безпеки у Києві під час проведення Євробачення буде забезпечено.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав журналістам під час перевірки стану готовності Міжнародного виставкового центру до проведення Євробачення-2017, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усі заходи безпеки, які мали бути проведені по всій території, у всіх містечках, були проведені. Ми маємо великий досвід контрборотьби і розуміємо, що потрібно робити. Всі відповідні служби працюють у відповідному режимі для того, щоб забезпечити абсолютну безпеку проведення конкурсу Євробачення в Україні. На сьогодні можу чітко сказати, що ступінь безпеки є надзвичайно високим, тому ми раді будемо зустрічати увесь світ", - сказав Гройсман.

Він також запевнив, що під час підготовки до цього пісенного конкурсу Україна була надзвичайно заощадливою у коштах.

"Ми насправді дуже ощадливо використовували кошти для підготовки. Але, як ви бачите, це не вплинуло жодним чином на якість. При тому, що ми достатньо раціонально використовували ресурси, ми бачимо дуже якісно підготовлену інфраструктуру для проведення конкурсу", - сказав глава уряду.

Прем'єр-міністр переконаний, що Україна змогла гідно впоратися з цим завданням - підготовкою. Гройсман нагадав, що після перемоги Джамали на Євробаченні минулого року він дав слово щодо того, що ми будемо готові цьогоріч приймати гостей на конкурсі у нас. Тому все, що мало бути зроблено, зробили. Є розвинена інфраструктура, є хороший зал, прекрасна сцена, і над усім цим працювала команда професіоналів.

"Можу сказати, що було надзвичайно нелегко, але ми працювали щоденно для того, щоб цей день наступив, і щоб відбулася ця величезна і важлива для нашої країни подія", - сказав Гройсман.

Сьогодні Гройсман перевірив готовність прес-центру, з якого здійснюватиметься висвітлення подій та новин Євробачення-2017. Прес-центр вміщатиме 2000 осіб, з яких близько 1500 акредитованих журналістів з усього світу та 500 акредитованих фанів. Прем'єр-міністр також перевірив облаштування зони для делегацій країн-учасниць пісенного конкурсу, так званий делегейшн-бабл - місце, де зібрано все, що може бути необхідним для делегацій. Кожне приміщення МВЦ є зручним для людей з інвалідністю, а також є спеціально обладнані туалети. У глядацькій залі 54 місця відведено для людей з інвалідністю, підхід туди обладнано пандусом.

Прем'єр також не сумнівається, що станція метро "Лівобережна" буде повністю відремонтована до початку Євробачення. "Все, що було заплановано, зробиться", - запевнив він.

При цьому Гройсман наголосив, що київська влада виконала всі умови, які зобов'язана була виконати у рамках підготовки до конкурсу: "А сьогодні це справа честі, і я думаю, що все буде абсолютно гаразд".

Організатори детально розповіли главі уряду про сцену Євробачення, яка вже повністю готова, і на якій весь попередній тиждень проходили репетиції статистів. Сама сцена має вагу 30 тонн і майданчик для виступів площею 350 кв. м. Висота екрану, який є частиною сцени, становить 11 метрів, а довжина 70 метрів. Цей екран є найбільшим, який коли-небудь було зведено в Україні.

Разом із Гройсманом присутніми під час візиту в МВЦ були виконавчий директор Євробачення Йон Ола Санд та виконавчий продюсер Євробачення Павло Грицак.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-