ЦВК завершила реєстрацію народних депутатів — всього 424

ЦВК завершила реєстрацію народних депутатів — всього 424

Укрінформ
Центральна виборча комісія зареєструвала ще 29 народних депутатів, обраних на позачергових парламентських виборах. Всього наразі зареєстровані 424 народні депутати.

Про це повідомляється на сторінці ЦВК у Facebook.

“Станом на 28 серпня Центральна виборча комісія зареєструвала 424 народних депутатів України: 225 – обраних в ЗБВО та 199 – обраних в ОВО”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на засіданні у середу ЦВК зареєструвала 29 народних депутатів, з яких 15 обраних у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Серед них 11 представників від партії "Слуга народу", 1 – від Всеукраїнського обʼєднання "Батьківщина", 1 – від партії "Європейська солідарність", 2 – від "Голосу".

Читайте також: ЦВК зареєструвала вже 395 народних депутатів

Окрім того, ЦВК зареєструвала 14 народних депутатів, обраних в одномандатних виборчих округах.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня 2019 року в Україні відбулися позачергові вибори народних депутатів України.

Вони проводилися за змішаною (пропорційно-мажоритарною) виборчою системою. Таким чином, 225 депутатів обрано за партійними списками, 199 депутатів — у мажоритарних округах (оскільки в окупованому Криму і на частині території Донецької та Луганської областей вибори не проводилися).

29 серпня 2019 року відбудеться урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди складення присяги новообраними народними депутатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-