ЦВК скасувала реєстрацію ще 26 кандидатів у депутати

ЦВК скасувала реєстрацію ще 26 кандидатів у депутати

Укрінформ
Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію ще 26 кандидатів у народні депутати на позачергових парламентських виборах.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі ЦВК.

"Розглянувши заяви кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах, висунутих політичними партіями та у порядку самовисування, про відмову балотуватися кандидатами в народні депутати України, а також заяву політичної партії про скасування рішення щодо реєстрації кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів 21 липня 2019 року, Комісія скасувала реєстрацію 26 кандидатів у народні депутати", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, скасовано реєстрацію кандидатів Віктора Вовка, Олега Купрієнка, Олексія Кириченка, включених до виборчого списку від Радикальної партії Олега Ляшка під № 10, 14 та 23 відповідно.

Також скасовано реєстрацію кандидатів від партії "Слуга народу" Артема Расенка та Антоніни Федосової, включених до виборчого списку під № 184 та № 175 відповідно. Як пояснили в ЦВК, вказаними особами не дотримано вимог Конституції та закону стосовно проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення позачергових виборів.

Читайте також: ЦВК зареєструвала майже 600 спостерігачів на виборах до Ради

Окрім того, скасовано реєстрацію 7 кандидатів від "Слуги народу" згідно із заявою партії. Зокрема, знято з виборів Олену Коробкову, Романа Боярчука, Ольгу Кавун, Михайла Соколова, Юрія Баланюка, Анастасію Рагімову, Віталія Вітікача, включених до виборчого списку під № 31, 71, 78, 99, 164, 170 та 177 відповідно.

Скасовано і реєстрацію кандидата в народні депутати від "Батьківщини" Олександра Галаченка, включеного до виборчого списку під № 135, згідно з його заявою про відмову від балотування.

Як повідомлялося, в Україні 21 липня відбудуться позачергові парламентські вибори. ЦВК зареєструвала понад три тисячі кандидатів-мажоритарників та 22 політичні партії, за виборчими списками яких до Верховної Ради балотуються більше 2,5 тисячі кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-