Заарештованого Єфремова включили у першу десятку “Опоблоку”

Заарештованого Єфремова включили у першу десятку “Опоблоку”

Укрінформ
Колишній керівник фракції "Партії регіонів" Олександр Єфремов, який майже три роки перебуває під вартою, замінив у виборчому списку "Опозиційного блоку" юриста Володимира Пилипенка.

Про це повідомив народний депутат Євгеній Мураєв, повідомляє прес-служба партії.

"Замість Володимира Пилипенка у першу десятку виборчого списку Опозиційного блоку увійде Олександр Єфремов", - ідеться у повідомленні.

За словами Мураєва, Пилипенко вирішив "не брати участі у виборчій кампанії, а зосередиться на своїй професійній кар'єрі юриста".

Натомість депутат висловив сподівання, включення до списку Єфремова "допоможе його звільнити".

Читайте також: "Слуга народу" не готова створювати союзи зі старими партіями - Корнієнко

Інформацію про балотування Єфремова до Верховної Ради у списку "Опозиційного блоку" підтвердив ВВС News Україна його адвокат Олександр Лисак.

"Так, пан Єфремов підтверджує інформацію про балотування у партії "Опозиційний блок", - заявив він.

Зазначається, що у разі обрання депутатом Єфремова мають випустити на волю, а знову заарештувати його можна буде лише за згоди парламенту. Утім, захист Єфремова сподівається, що на свободу він вийде значно раніше - вже 18 червня.

Як повідомляв Укрінформ, ГПУ обвинувачує Олександра Єфремова в державній зраді, вчиненні умисних дій з метою зміни державного кордону України, організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР", організації захоплень будівель, де розташовувалися Луганська облдержадміністрація та УСБУ в Луганській області.

Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту перед вильотом до Австрії, заарештували наступного дня. Відтоді він перебуває у СІЗО - спочатку в київському, а згодом у Старобільську на Луганщині.

На останньому засіданні Старобільський районний суд Луганської області продовжив строк арешту Єфремова до 22 червня 2019 року, відмовившись випустити його під домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-