У ЦВК запевняють, що встигнуть вчасно надрукувати бюлетені

У ЦВК запевняють, що встигнуть вчасно надрукувати бюлетені

Відео
Укрінформ
Наказ Мінекономрозвитку дає підстави Центральній виборчій комісії друкувати бюлетні на позачергові вибори народних депутатів.

Про це в коментарі Громадянській мережі “Опора” сказав заступник голови ЦВК Євгеній Радченко.

"Нарешті ЦВК отримала підстави для того, щоб друкувати бюлетені не як бланки документів, а за переговорною процедурою, з використанням, до речі, закону про публічні закупівлі, оскільки ми отримали повідомлення і від Мінекономрозитку і від Міністерства фінансів, що в Україні існує єдине поліграфічне підприємство, а саме поліграфкомбінат "Україна", яке спроможне технічно виготовити бюлетені та забезпечити їх передачу до окружних виборчих комісій", - сказав Радченко.

Читайте також: ЦВК зареєструвала вже 64 кандидати-мажоритарники

Він зазначив, що бюлетені будуть виготовлятися з застосуванням закону про публічні закупівлі, але за відсутності конкуренції.

"Зазначу, що загроз через зриви тендерних процедур щодо виготовлення бюлетенів зараз не існує", - сказвв Радченко.

Водночас він наголосив, що є низка друкованої продукції, яка буде використовуватися згідно з законом про вибори народних депутатів, зокрема це плакати партій, щодо яких були оголошені торги.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство економічного розвитку і торгівлі дозволило ЦВК укладати прямі договори для підготовки до позачергових парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-