Медійники ініціюють посилення відповідальності ЗМІ під час виборів — Лигачова

Медійники ініціюють посилення відповідальності ЗМІ під час виборів — Лигачова

Укрінформ
Незалежна медійна рада (НМР) ініціюватиме розробку законодавчих змін щодо посилення відповідальності засобів масової інформації під час висвітлення виборчих кампаній.

Про це розповіла голова Незалежної медійної ради, шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова під час презентації резолюції НМР щодо діяльності медіа під час президентських виборів у ході круглого столу в Укрінформі.

“Повідомляємо, що Незалежна медійна рада та організації-засновники планують ініціювати та брати активну участь у розробці та промоції законодавчих змін, які б посилили відповідальність ЗМІ щодо висвітлення виборчих кампаній”, - сказала вона.

За її словами, НМР прийняла резолюцію, базуючись на найбільш кричущих порушеннях журналістської етики і стандартів ЗМІ під час президентських виборчої кампанії.

Лигачова також підкреслила, що у вказаній резолюції Незалежна медійна рада вважає неприпустимою ситуацію з висвітлення в українському медійному просторі президентської кампанії як таку, що не лише повністю дискредитує медіа, але й підриває одну з основ демократії — вільні й чесні вибори.

Читайте також: Партія "Слуга народу" перенесла з'їзд на 9 червня

НМР, за її даними, засуджує використання грубих маніпуляцій та чорного піару у низці медіа.

Крім того, Лигачова зачитала, що резолюцією медійна рада нагадала ЗМІ, що виборче законодавство вимагає при поширенні інформації про вибори дотримуватися об’єктивності, неупередженості, достовірності, повноти й точності інформації.

“Наголошуємо на необхідності посилення регуляторних механізмів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. У нас дуже велика проблема з тим, і на цьому наголошували колеги з тих моніторингових організацій, які співпрацювали з Радою Європи, що Національна рада приймає до уваги порушення, але нездатна нічого зробити під час виборчої кампанії. Навіть зараз у них є механізми, і вони могли би більш рішуче реагувати на ці порушення”, - додала експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-