Держзакупівлі: Мінекономіки обіцяє зробити все необхідне для виборів

Держзакупівлі: Мінекономіки обіцяє зробити все необхідне для виборів

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі в межах чинного законодавства зробить все можливе для врегулювання питань публічних закупівель під час позачергових парламентських виборів.
Про це під час наради щодо здійснення публічних закупівель ЦВК для дострокових виборів до Верховної Ради сказав перший віце-прем'єр міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Парламентарії, які готуються взяти участь у позачергових виборах, як кандидати у народні депутати не будуть удосконалювати положення закону про публічні закупівлі, врахувавши короткотерміновість виборчої компанії та проведення позачергових виборів. Усвідомлюючи важливість процесу, який має забезпечити ЦВК, Кабмін та Мінекономрозвитку в межах чинного законодавства зроблять все необхідне, щоб нинішня виборча компанія відбулась з урахування вимог Конституції, закону України, а громадяни України мали змогу реалізувати свої конституційні права", - сказав Кубів.

Читайте також: ЦВК використає план "Б", якщо проблему закупівель не вирішать

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. 21 травня він підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання та призначив дострокові вибори до парламенту на 21 липня. Указ набув чинності 23 травня після опублікування в “Урядовому кур’єрі”. 24 травня в Україні розпочалася виборча кампанія з позачергових виборів народних депутатів.

Водночас ЦВК звернулася до Верховної Ради та уряду з проханням змінити порядок здійснення публічних закупівель для належного забезпечення організації позачергових виборів 21 липня.

Як пояснили в ЦВК, відповідно до порядку здійснення публічних закупівель, строки проведення відкритих торгів із закупівлі бюлетенів, послуг їхньої доставки до окружних виборчих комісій та деяких інших послуг перевищують дозволені виборчим законодавством терміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-