ЦВК прийняла всі протоколи з мокрими печатками

ЦВК прийняла всі протоколи з мокрими печатками

Укрінформ
Центральна виборча комісія завершила прийняття оригіналів протоколів про підсумки повторного голосування на чергових виборах Президента від окружних виборчих комісій, наразі документи опрацьовуються на відповідність вимогам законодавства.

Про це розповів заступник голови ЦВК Євгеній Радченко журналістам після засідання комісії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Центральна виборча комісія завершила прийом протоколів від окружних виборчих комісій, у тому числі з позначкою "Уточнений", та прийом протоколів дільничних виборчих комісій закордонного виборчого округу", - зазначив він.

За його словами, наразі протоколи, які вчора і сьогодні були прийняті від ОВК, опрацьовуються для того, щоб встановити їх повну відповідність вимогам чинного законодавства.

Заступник голови ЦВК пояснив, що якщо під час опрацювання буде виявлено, що протоколи відповідають вимогам закону, їх буде прийнято, а якщо будуть описки, помилки, неточності, то документи відправлять на уточнення у відповідні ОВК.

Читайте також: У ЦВК наголошують, що рахують голоси безпрецедентно швидко

"Тільки після того, як ми пересвідчимося, що всі протоколи відповідають чинному законодавству, після того ми почнемо працювати над складанням підсумкового протоколу", - підкреслив він.

Також Радченко зауважив, що прийняті вже і всі протоколи дільничних виборчих комісій закордонного округу, де функції окружкому виконує ЦВК, і незабаром буде складено підсумковий протокол по закордону.

Як повідомлялося, в Україні 21 квітня відбулося повторне голосування на чергових виборах Президента України.

Для проведення виборів було утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном було утворено 101 виборчу дільницю.

У четвер, 25 квітня кандидат на посаду Президента України Володимир Зеленський заявив, що Центральна виборча комісія затягує з оголошення офіційних результатів виборів.

Як відомо, згідно з пунктом 16 статті 85 закону “Про вибори Президента України”, Центральна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів окружних виборчих комісій про підсумки повторного голосування не пізніш як на десятий день з дня повторного голосування встановлює та оголошує результати повторного голосування з виборів Президента України, про що складає протокол.

За попередніми даними ЦВК (опрацьовано 100% електронних протоколів), Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів, Петро Порошенко - 24,45%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-