Українці шляхом голосування зробили

Українці шляхом голосування зробили "третій Майдан" - експерт

Фото
Укрінформ
Вибори президента в Україні є ознакою "демократичного становлення країни".

Про це заявив під час презентації заяв щодо попередніх висновків спостереження на виборах Президента України співголова делегації Національного демократичного інституту Вільям Тейлор, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна перевершила всі очікування вчора. Я думаю, що ми побачили третій Майдан. Лише різниця в тому, що українці це зробили шляхом голосування, а не на площі. Вважаю, що це велике досягнення і ознака демократичного становлення України. І хоча ці вибори не були нудними, вони були рутинними", - зазначив він.

Тейлор також відмітив активність виборців і відповідність процесу голосування демократичним стандартам, "незважаючи на наявність війни з Росією". У Києві відбулася прес-конференція представників НДІ / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

"Стратегічно важливим був жест Порошенка, який привітав пана Зеленського та пообіцяв перейти у конструктивну опозицію", - додав Тейлор.

Читайте також: Американські спостерігачі назвали зразковими вибори в Україні

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні спостерігачі вважають, що другий тур виборів Президента України 21 квітня було добре організовано, а зафіксовані незначні порушення не можуть вплинути на результати виборів.

За результатами опрацювання ЦВК 99,03% електронних протоколів, у другому турі президентських виборів лідирує Володимир Зеленський, за якого свої голоси віддали 73,22% виборців. Петра Порошенка підтримали 24,46% громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-