Закрилася остання дільниця на виборах Президента України - в Сан-Франциско

Закрилася остання дільниця на виборах Президента України - в Сан-Франциско

Укрінформ
Виборча дільниця при українській консульській установі в Сан-Франциско, яка є найбільш віддаленою на Захід від України, закрилася о 20-й годині за місцевим часом (о 6-й ранку за Києвом).

Таким чином, загальна процедура голосування у другому турі президентських виборів в Україні офіційно завершилась, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Із зареєстрованих на дільниці в Сан-Франциско 23893 осіб у неділю прийшли проголосувати 582 людини", - поінформував у коментарі Укрінформу член ДВК Микита Сафроненко.

За його словами, явка у Сан-Франциско становила 2,43%. Під час першого туру проголосувало набагато менше - 395 виборців.

Читайте також: ЦВК опрацювала понад 80% електронних протоколів

Тим часом, підсумки щодо активності виборців по Сполучених Штатах були підбиті також на інших трьох виборчих дільницях – у Вашингтоні, Нью-Йорку й Чикаго.

Як повідомив Укрінформу голова дільничної виборчої комісії в столиці США Валерій Єгоров, у неділю там проголосували 464 українців із 7299 зареєстрованих у списку, явка на дільниці становила 6,3%. Це приблизно такий самий показник у відсотках, який був і під час першого туру.

У Нью-Йорку для голосування в другому турі було зареєстровано 11993 українських громадян. За словами голови ДВК Ірини Мазур, 1353 особи скористалися своїм виборчим правом на цій дільниці. Явка, відповідно, становила 11,3%. Це на 93 особи більше, ніж у першому турі.

Читайте також: Трамп привітав Зеленського з перемогою

На виборчу дільницю в Чикаго, яка обслуговувала дев'ять американських штатів, приїхали 1126 громадян із близько 5,9 тисяч. Явка в другому турі виборів Президента України тут була найвищою по США – 19% (31 березня явка становила 16,4%).

Як повідомляв Укрінформ, всі чотири виборчі дільниці у США працювали в приміщеннях дипломатичних установ України – посольстві та консульських відділах. Вони охопили всі 50 американських штатів, а також Округ Колумбія. Як неодноразово зазначали в коментарі агентству представники ДВК, низька явка у США пояснюється, зокрема, великими відстанями, які мають подолати українські виборці з різних штатів, аби реалізувати своє право голосу.

Фото надане членом ДВК Микитою Сафроненко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-