Соціолог розповів, до кого “перетекли” голоси кандидатів, які не увійшли до другого туру

Соціолог розповів, до кого “перетекли” голоси кандидатів, які не увійшли до другого туру

Укрінформ
Генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто вважає, що Петра Порошенка у другому турі виборів підтримало небагато з тих громадян, які 31 березня віддали свій голос за інших кандидатів, в той час як за Володимира Зеленського проголосувала більшість з цих людей.

Про це Паніотто сказав на прес-конференції в Укрінформі 21 квітня.

“До Порошенка перейшли голоси Тимошенко, це 10% - дуже мало, а більшість голосів її перейшли Зеленському. Найбільше голосів (до Порошенка - ред.) перейшли від Гриценка (приблизно 30% його електорату) і приблизно стільки ж від Смешка. Всі інші, особливо голоси східної частини, особливо голоси Бойка, Мураєва, Ляшка перейшли до Зеленського. До Порошенка більше нічого не перейшло”, - сказав Паніотто.

За словами директора соціологічної служби Центру Разумкова Андрія Биченка, непрямі дані свідчать, що аудиторія 21 квітня відрізнялася від тих, хто активно голосував в першому турі виборів. “Тобто частина була, очевидно, розчарована, яка на другий тур не прийшла. Натомість внаслідок гострої полеміки між турами прийшли ті люди на вибори, які не приходили у першому турі. Тому не варто казати, що це зумовлено тільки “перетоком голосів”, - зауважив він.

Читайте також: Бекешкіна занепокоєна спробами дискредитувати результати екзит-полів

Як повідомлялося, у неділю, 21 квітня, відбулося повторне голосування на чергових виборах Президента України. Воно тривало з 8 до 20 години, на закордонних виборчих дільницях проводитиметься за місцевим часом країни перебування.

Перший тур виборів Президента пройшов 31 березня. Тоді у виборчому бюлетені було 39 кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-