У Авакова кажуть, що порушення не вплинуть на результати другого туру виборів

У Авакова кажуть, що порушення не вплинуть на результати другого туру виборів

Укрінформ
Виявлені порушення виборчого законодавства не вплинуть на результати голосування під час другого туру президентських перегонів.

Про це повідомив під час прес-конференції радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко.

"Виявлені порушення поодинокі, вони не можуть вплинути на результати голосування", - сказав він.

За словами радника міністра, ключова робота для усунення недоліків у виборчому процесі була зроблена під час першого туру.

"Найголовніше було мінімізувати так звані "сітки", "піраміди" та їм подібне. Це було зроблено і сьогодні ми практично не бачимо намагання навіть підкупу чи будь-яких неправомірних дій під час другого туру", - додав він.

Стойко розповів, що станом на 18 годину до поліції надійшло 1068 звернень і повідомлень про порушення виборчого законодавства. Наразі порушено 12 кримінальних справ за ст. 158 (незаконне використання виборчого бюлетеня) і за ст.259 ККУ(завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищенні або пошкодження об’єктів власності). Найбільше повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом, надійшло в місті Києві, Дніпропетровській, Харківській та Донецькій областях.

Читайте також: Омбудсмен: кількість повідомлень про "виборчі" порушення зменшилась удвічі

Крім того, складено 13 адміністративних протоколів за фактами порушення у виборчій сфері.

21 квітня відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента України. До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працює 101 виборча дільниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-