ЦВК поки не отримала жодної скарги про виборчі порушення

ЦВК поки не отримала жодної скарги про виборчі порушення

Укрінформ
До Центральної виборчої комісії не надійшло жодних скарг щодо проходження виборчого процесу.

Про це під час брифінгу в неділю сказала секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До Центральної виборчої комісії на даний момент не надійшло жодних скарг щодо проходження виборчого процесу", - сказала Бернацька.

Водночас вона зазначила, що надходять типові повідомлення до органів Національної поліції з приводу різноманітних порушень. "На деяких дільницях в урни для голосування вкидають чисті аркуші паперу, а бюлетені громадяни намагаються винести з собою. Також були ситуації і на минулих, і на цих виборах Президента України , коли бюлетені намагалися з'їсти, порвати, або публічно продемонструвати. Ці випадки порушень є і зараз, але вони не є системними і їх менше, ніж було в першому турі" , - сказала секретар ЦВК.

Вона відзначила належний безпековий рівень процесу голосування та подякувала правоохоронцям, які забезпечують по всій країні проходження виборів Президента України.

Читайте також: Явка виборців уже перевищила 45% - ЦВК

"Навіть ті 79 спеціальних виборчих дільниць, які утворені Центральною виборчою комісією на тимчасовій основі, по суті, на лінії розмежування, вони також працюють в штатному режимі, і Центральна виборча комісія сподівається, що і надалі голосування, а також протягом підрахунку голосів, який вже буде відбуватися після 20.00 години, ситуація не зміниться і буде такою ж", - зауважила Бернацька.

Як повідомлялося, в Україні відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента України. До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного Главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працює 101 виборча дільниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-