Денісова каже, що на дільницях у зоні ООС порушень немає

Денісова каже, що на дільницях у зоні ООС порушень немає

Фото
Укрінформ
Представники Уповноваженого ВР із прав людини не знайшли порушень на спеціальних виборчих дільницях у зоні ООС, де під час другого туру виборів мають змогу проголосувати українські військовослужбовці.

Про це заявила українська омбудсмен Людмила Денісова на брифінгу щодо моніторингу дотримання виборчих прав громадян під час виборів Президента України, що відбувся в Укрінформі.

«Ми вперше зараз моніторили дотримання виборчих прав військовослужбовців на спеціальних виборчих дільницях у районі проведення операції Об’єднаних сил. Там створено 80 спеціальних виборчих дільниць. Ми запланували візити до 13. І вже всі 13 виборчих дільниць нами на цей час перевірено. В принципі жодних порушень не зафіксовано, тобто заяв і скарг про порушення виборчого права працівниками не надано», – зазначила Денісова.

Голосування бійців ЗСУ на спецдільниці в зоні ООС в Попасній / Фото: Лисейко Маркіян, Укрінформ

Водночас вона звернула увагу на необхідність законодавчого врегулювання, що надасть можливість військовослужбовцям здійснювати волевиявлення в зоні ООС за наявності відповідних посвідчень.

Читайте також: Більш як на половині перевірених дільниць є виборчі порушення - Денісова

«Є прохання від військовослужбовців, і ми обов’язково будемо реагувати, коли підбиватимемо підсумки наших моніторингових візитів: військовослужбовці просять внести зміни до закону та надати право тим із них, хто виконує обов’язки в районі проведення ООС, голосувати за посвідченням особи військовослужбовця, а не за паспортом громадянина України», – сказала Денісова.

За її словами, є випадки, коли з певних причин у військових на передовій немає паспорта, а тому практично вони позбавляються права проголосувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-